ZDRAVSTVENO VZGOJNI CENTER

PREVENTIVA SRČNO-ŽILNIH BOLEZNI:

ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG:

DEJAVNIKI TVEGANJA: povišak krvni tlak, povišan krvni sladkor, povišan holesterol:

ALI SEM FIT:

ZDRAVA PREHRANA: 

TELESNA DEJAVNOST - GIBANJE:

OPUŠČANJE KAJENJA:

ZDRAVO HUJŠANJE:  za informacije pokličite na GSM: 051 633 501

TEST HOJE NA 2KM: 

- INDIVIDUALNO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE KAJENJA: Prijava:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   ali telefon: 07 488 02 69 ali 051 633 501. 

 DUŠEVNO ZDRAVJE:

- TEHNIKE SPROŠČANJA: trebušno dihanje, progresivna mišična relaksacija, vizualizacija pomirjujočega kraja

- SPOPRIJEMANJE S STRESOM,

- SPOPRIJEMANJE S TESNOBO,

- SPOPRIJEMANJE Z DEPRESIJO.

 PREVENTIVNI PROGRAM - RAK DEBELEGA ČREVESA IN DANKE:

- SVITOVA INFO TOČKA:  
Vsak delavni ponedeljek od 11. ure do 13. ure smo doseglijvi v 1 nad. ZD Krško V PROGRAM SVIT BODO ODSLEJ VABLJENE OSEBE DO 74. LETA. 

  

el.pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

V Program Svit, državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja raka na debelem črevesu in danki, bodo od julija 2015 dalje vabljene osebe med 50. in 74. letom starosti.V posameznem ciklu izvajanja programa, ki traja dve leti, bo vabilo za sodelovanje v Programu Svit prejelo nekaj več kot pol milijona oseb.

Čeprav se bo vabljenje populacije med 69. in 74. letom, ki doslej v Program Svit še ni bila vključena, pričelo izvajati v juliju, bodo vabilo za sodelovanje v Programu do konca leta postopoma prejeli tudi vsi, ki so rojeni pred julijem leta 1941. Vabljenje se bo nato nadaljevalo po ustaljenem redu - na neparno letnico bodo vabljene osebe, ki so rojene na neparno leto rojstva, na parno letnico pa vsi, ki so se rodili na parno leto, vse do dopolnjenega 74. leta starosti.

Vsem, ki zaradi starosti niso imeli več možnost sodelovanja v programu in jo bodo sedaj z dvigom zgornje meje znova imeli, svetujemo, naj sprejmejo vabilo, se testirajo in poskrbijo za svoje zdravje.

Rak na debelem črevesu ali danki je bolezen, ki se v telesu razvija več let, preden se pojavijo prvi simptomi. S testiranjem na prikrito krvavitev lahko zaznamo, da se v našem telesu nekaj dogaja, še preden do bolezni sploh pride. Zaznamo lahko že predrakave spremembe, ki se pojavijo na steni črevesa, jih odstranimo in s tem razvoj bolezni preprečimo. Ker spremembe ne krvavijo vedno, je pomembno, da se testiramo vsaki dve leti, ko prejmemo vabilo za sodelovanje v Programu Svit, saj je tako večja verjetnost, da zaznamo krvavitev.

 

Za več informacij o Programu Svit obiščite www.program-svit.si ali se obrnite na Svitovo kontaktno točko v našem Zdravstvenem domu.

V centru za krepitev zdravja izvajamo zdravstveno vzgojo, katere namen je spodbuditi posameznike (individualni pristop) in skupine prebivalcev (skupinski pristop), da bi skrbeli za ohranjanje lastnega zdravja, ali da bi začeli aktivno skrbeti za svoje zdravje. Z zdravstveno-vzgojnimi programi pomagamo posamezniku oblikovati znanja, stališča in vedenjske vzorce za zdrav način življenja in jim pomagamo spreminjati življenjski slog

Za prijave in dodatne informacije o poteku aktivnosti smo dosegljivi na tel:
  • Vlasta Curhalek, dipl. med. sest.

    tel: 07/4880269 ali GSM: 051 633501, po 8. uri

    el.pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.